Így született meg a Benita Nevelőszülői Hálózat...

benitanev.jpgMég nem tudtam, hogy egy életre meghatározó élmény lesz, amikor a szüleim 1999-ben elvégezték a nevelőszülői tanfolyamot. 2007-ig 4 gyermeket fogadott be a családunk és igyekeztünk segíteni egy élhetőbb élet alapjainak a lerakásában. Ezekben az években testközelből gyűjtöttem a tapasztalatot arról, hogy mit jelent nevelőszülőnek lenni. Láttam, ahogy édesanyám éjszaka felkel és szeretettel ringatja, törődik egy másik kisgyermekkel, aki vér szerint nem tartozik a családunkhoz, de szív szerint egy időre annak a része lett. Megértettem, hogy nevelőszülőnek lenni nem egyszerű munka, habár 2014. január óta munkaviszonynak számít, sokkal inkább hivatás! Ahhoz azonban, hogy ebből az élményből Benita Nevelőszülői Hálózat legyen egy csapat kellett. Ugyanis volt bennem lelkesedés, volt bennem tettvágy, akartam segíteni, de nem tudtam hogyan lehet ezt megtenni. 2012 végén azonban, egy különös bizonyságtételt hallgattam. Ekkor ismerkedtem meg Kányási Katalinnal, akivel megérkezett "know how". A tapasztalata, a szakmaisága tette lehetővé, hogy a Benita Nevelőszülői Hálózat tovább jusson, mint egy gondolat. A beszélgetéseket tettek követték. Megérkezett a munkába az intézmény vezetője Szatmáriné Éva, aki a megvalósítás, kivitelezés és szervezetépítés jó részét magára vállalta. A sok jogi és pénzügyi bizonytalanság, amely egy új szervezettel kapcsolatban felmerül, kevesebb problémát jelentett, mivel ezt a területet nagyon jól kézben tartotta Leiter Katalin. A képzések elindulása, az első munkatársak megérkezése roppant izgalmas időszakot jelentett. benitanev_1.jpgEmlékszem, amikor Bacsó János korábbi munkahelyét feladva, vállalta a kockázatát ennek az új és kibontakozóban lévő szervezetnek, az bátorítást és még nagyobb felelősséget jelentett. Ma, amikor egy stábülésen vagyok már Éva, Katalin, Imre, Iván, János, Piroska, Erzsike, Nóri ül velem szemben. Nagyot nőttünk! Több mint 60 nevelőszülőt képeztünk, több mint 100 gyermeknek nyújtottunk már ezalatt a röpke másfél év alatt segítséget. Nézem a közös rendezvényeinket, a táborokat, a szakmai napokat és látom, hogy egy ígéret kezd el egyre jobban valóra válni. Úgy indultunk el, hogy hittük, reméltük és nagyon sokat dolgoztunk érte valóra fog válni: áldottak leszünk és áldássá leszünk! 

A növekedés azonban felelősséget is jelent! 2014 végére eljutottunk oda, hogy régiós szervezetté váltunk. 2015-ben pedig már városvezetők részéről is vannak megkeresések, hogy működjünk együtt! Lassan, de biztosan szeretnénk, ha növekedne a hálózat. Érezzük, látjuk, hogy sok a teendő és mi szeretnénk a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy minél többeknek segíthessünk!

A célunk egy mondatban:

 Erős meggyőződéssel, hatékony segítségnyújtásra és minőségi munkára törekszünk azért, hogy a hálózattal kapcsolatba kerülőkben megmaradjon "a hit, a remény és a szeretet"!

A bejegyzés trackback címe:

https://benjaminbacso.blog.hu/api/trackback/id/tr536969781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Presbiter 2014.12.16. 20:17:25

Kedves Beni! Családi indíttatásodból kiindulva még inkább megértem elkötelezettségedet a Benita munkája iránt. Reméljük, minden nevelőszülő legalább olyan szeretettel veszi körül befogadott gyermekeit, mint édesanyád tette. Ehhez a szeretethez jelent igazi muníciót a felülről kapott szeretet. Az Isten szeretete. Növekedjetek ebben, ezt kívánom szívemből!
Szeretettel Péter

benjaminbacso

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása