benjaminbacso

...a növekedésért...

10 dolog, amit a férjek szeretnének hallani feleségeiktől

2018. október 29. 07:52 - BenBacso

Nem olyan régen itt olvashattad, hogy mit szeretne egy feleség hallani a férjétől. Eljött az idő, hogy a másik oldalnak is adjunk lehetőséget. Mark Merill, frappáns eredeti cikkét itt tudod elolvasni. 

eylumbsofy-ovie-9-prasanja-ke-ja-zajaknuvaat-vasata-ljubovna-vrska-1.jpeg

Mark Twain egyszer megjegyezte a következőt: „Egy kis dicséret legalább két hónapig képes éltetni.”Egyetértek. Semmi sem tudja úgy energizálni a házasságot, mint egy jól megfogalmazott, frappáns dicséret vagy megerősítés. Miután itt a szervezetünkön belül végeztünk néhány felmérést, összegyűjtöttük azt a 10 dolgot, amit a férjek leginkább szeretnének a feleségüktől hallani. 


1. „Szeretek a feleséged lenni.” 

Amennyire egyszerűnek hangzik, a férjek legalább annyira akarják tudni, hogy a feleségeik a házasságukban elégedettek és igazán élvezik azt az időt is, amikor csak úgy együtt vannak. Mikor köszönted meg utoljára a férjednek, hogy elvett téged? Ne gondolkozz úgy, hogy úgyis tudja. Mondd el neki! 

2. „Te egy nagyszerű apa vagy.” 

A szíve mélyén minden férfi arra vágyik, hogy hősnek látsszon – különösképpen a gyermekei előtt. Mondd el a férjednek, hogy kifejezetten miért gondolod, hogy ő egy hős a gyermekeid szemében. Majd este, a vacsoránál, mondd el a gyerekeknek, hogy apa miért is annyira különleges. 

3. „Igazán vonzódom hozzád. Egy igazi férfi vagy!” 

Az, hogy a nők sokkal hiúbbak, mint a férfiak, csak egy mítosz. Ahogy a férfiak elkezdenek kopaszodni és a hasuk gömbölyödik, a megjelenésükkel kapcsolatban meglehetősen érzékennyé válnak. Sose csinálj viccet abból, hogy néz ki a férjed. Tudasd vele, hogy számodra mennyire sármos és mennyire vonzó. 

4. „Igazán nagyra értékelem a döntést, amit hoztál.” 

Amikor egy férfi döntést hoz, különösképpen ha nehéz döntést, az amit ilyenkor a legkevésbé akar, hogy a felesége a döntését elkezdje megkérdőjelezni vagy kritizálni. Sokkal inkább maga mögött akarja tudni a nőt, akit szeret és érezni a támogatását abban, hogy férjként képes jó döntéseket hozni. 

5. „Tudom, milyen fontos neked, hogy csak addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér. Támogatlak ebben is.” 

A családotok jövője a férjedet nagyon intenzíven foglalkoztatja. Ez azt is jelenti, hogy a családról gondoskodik anyagilag is. Ha van egy felesége akire számíthat, hogy bölcsen költi el a pénzt illetve emellett még spórol is, az a számára egy elképesztően nagy könnyebbség. 

6. „Annyira hálás vagyok a szellemi vezetésedért.” 

Mindannyian szorosan kötődünk az Istennel való kapcsolathoz és számos férfi a családjáról szellemileg is akar gondoskodni. Bátorítsd a férjed a hitében és vedd komolyan a szellemi vezetőként betöltött szerepét. 

7. „Annyira bölcs vagy.” 

Számos férfi problémamegoldónak született és élvezi ha a megoldás kulcsát megtalálja a gondolkodás által. Mellékesen ez az, amiért a férjed a problémádat mindig „megoldani” akarja, amikor csupán csak arra vágysz, hogy meghallgasson. Ha felismered a férjed mentális bátorságát és megdicséred az intelligenciáját, az a számodra egy nagyon komoly jutalmat fog eredményezni. Hangsúlyozd ki, hogy bízol a bölcs ítélőképességében. 

8. „Nagyra értékelem azt, hogy mennyire keményen dolgozol azért, hogy mindent megadj a családunknak.” 

Számos olyan dolog van az életben, amit a férjed nem tud az irányítása alatt tartani, de amit igen, az az erőfeszítés, amit nap mint nap tesz. Nagy megelégedéssel tölti el, amikor keményen dolgozik és látja az eredményét. A közvetlen ráhatás, az, hogy felelősségteljes férfiként létrehozhat valamit a semmiből, teljesen izgalomba hozza. Bátorítsd ezt a nagyszerű hozzáállást. 

9. „Nagyon köszönöm a segítséged ebben a dologban.” 

Amikor egy férfi szolgálatot tesz a feleségének, azt akarja, hogy ez fel legyen ismerve. Csak egy egyszerű köszönöm, amire szükség van. 

10. „Nagy hatást tett rám, ahogy ezt a helyzetet kezelted.” 

Néha a feleség az, aki rámutat arra, amit a férj rosszul csinált. Ugyanígy, ne felejtsd el tudatni, ha valamit sikerült jól megoldania. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benjaminbacso.blog.hu/api/trackback/id/tr9113664218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.