Ezt érdemes tudni a projektekről!

Egy nonprofit vagy civil szervezet létezése során projekteket valósít meg. Sokszor használjuk ezt a szót anélkül, hogy értenénk mit is jelent valójában. A projekt definíciója: olyan egyszer elvégzett munka, amelynek jól meghatározható kezdeti és befejezési időpontja van. (Eric Verzuh) Ez a fajta munka ellentétben állhat a szervezet rendszeresen végzett tevékenységével, az ismétlődő feladatokkal.

idea-light-bulb-man.jpg

Eric Verzuh 5 dolgot ír le, ami jellemző a sikeres projektre:

Egyetértés a projektteam, a megrendelők és a menedzsment között a projekt céljait illetően. Sok olyan projektet láttam már kudarcba fulladni, ami azért nem működött mert az indulásnál ugyan megvolt az egység, a célokat illetően azonban hiányzott. "Világos célok!" Sokszor halljuk, de egy projektnél ez az alap. Mindenki tudja hová szeretnénk eljutni! Aztán egy másik fontos dolog, hogy a projekt során az előrehaladás olyan tervvel mérhető, amely megmutatja a teljes utat, és egyértelműen megjelöli a felelősöket. A harmadik tényező az eredményes és hatékony kommunikáció. A XXI. század nyújtotta lehetőségek tárháza igen széles. Érdemes olyan eszközöket használni, amelyek mindenki készségszinten tud használni. Szerintem ehhez a ponthoz is tartozhatna, de Eric Verzuh külön veszi, a hatáskörök szabályozását. A világos kommunikációhoz hozzá tartozik a hatókörök szabályozása, a világos felelősségkörök és hatáskörök megállapítása. Az ötödik tényező, amely rendkívül fontos, a vezetés támogatása. Ha van egy projektteam, akkor elengedhetetlen, hogy bizalmat és ezzel együtt felhatalmazást kapjon. Egy jó vezetés ezzel tisztában van!

A bejegyzés trackback címe:

https://benjaminbacso.blog.hu/api/trackback/id/tr16970109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

benjaminbacso

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása