A baptista oktatás Debrecenben...jelen...jövő???

hittn.jpgAz elmúlt évekhez képest mindenképp előrelépés, hogy (Debrecenben legalábbis) több általános- és középiskolában ott vagyunk, mi baptisták is. Akár fenntartóként, akár a hittanoktatásban, akár a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül, de vannak kapcsolataink a városban, és szeretném hinni, hogy ezek révén egyre pozitívabb kép alakul ki az egyházunkról Debrecenben. 

Igaz, hogy az elmúlt 500 évben Isten és az egyház(ak) megítélése is folyamatosan és rengeteget változott. Mindannyian tudjuk, hogy az egyház szerepvesztése természetesen jól magyarázható logikus indokokkal. 

No de ahelyett, hogy sopánkodnánk, érdemes számba venni a mai lehetőségeket. Mert nem túl gyorsan, nem túl radikálisan, de szépen, lassan jelennek meg újabb és újabb lehetőségek az egyházak előtt többek között az oktatásban is. Talán a keresztyénség fokozatosan kezdi visszanyerni a hitelét, társadalmi szinten egyre többet mernek bízni a különböző felekezetek képviselőire a döntéshozók.

Ebben a helyzetben öröm volt látni, hogy néhány hete a Debreceni Baptista Gyülekezet által fenntartott Talentum Baptista Általános Iskola diákjai, valamint néhány, a Debreceni Baptista Gyülekezet által szervezett hittanos diák részt vett a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott EURO Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola által szervezett foglalkozáson. Szimbolikus egy óra volt ez, ami lehetőséget adott a gondolkodásra. Miért ne lenne lehetséges Debrecenben is, hogy egy baptista fenntartású általános iskolából egy baptista fenntartású középiskolába kerüljenek a tanulók. Kicsit máshogy, mint 500 éve, de elvben lehetségesnek tűnik, hogy bárki baptista intézményekben tanulhasson 6-18 éves kora között. 

Talán 500 év múlva senki nem tudja majd elképzelni, hogy régen nem volt baptista fenntartású intézmény Debrecenben?

A bejegyzés trackback címe:

https://benjaminbacso.blog.hu/api/trackback/id/tr197366362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

benjaminbacso

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása