Kereszténység 2030

Durkó Istvánnal, a Magyarországi Baptista Egyház missziói igazgatójával arról beszélgettünk, milyen kihívások állnak előttünk az elkövetkező évtizedben. Ennek a szemináriumnak az összefoglalója következik itt röviden. Nagyon jó kérdések hangzottak el a résztvevők részéről és több száz érdeklődő vett részt ezen. A visszajelzések alapján pedig az egyik legnagyobb sikert aratott szeminárium lett, a Debreceni Baptista Ifjúsági Konferencián. 

dpp_0006_1.JPG

Melyek azok a kihívások amelyekkel szembe kell nézni az elkövetkező években? Felgyorsult világ, éles társadalmi viták a kényes kérdések mentén, rugalmas alkalmazkodás, hatalmas zaj. A tőlünk nyugatabbra megfigyelhető trendek, pedig ránk nézve sokat sejtettnek. Durkó István elmondta, hogy kreatív, bátor és rugalmas misszióra van szükség. Hogyan fog reagálni a Baptista közösség mindezekre? Rugalmasan, egyértelműen fejezte ki reménységét István! 

A kérdések között előkerültek a migránsok is. "Ez ma olyan téma- mondta István- amely sokakat foglalkoztat. Olyan emberek is érkeznek a migránsok között, akik az evangéliumra fogékonyak. Nekünk feléjük van felelősségünk." 

Egy másik kérdés arra vonatkozott, hogy a médiát hogyan lehetne jól használni. A válaszban elhangzott, hogy: "Némely gyülekezet honlapja katasztrofális állapotban van. Ami azért probléma, mert a gyülekezetbe ma kétféleképpen látogatnak el az emberek: személyes meghívásra és úgy, hogy rákeresnek a gyülekezet honlapjára," Ez mindenképpen egy fejlesztendő terület! 

Ugyanakkor a szeminárium lezárása rendkívül pozitív volt, mert István emlékeztetett bennünket, hogy: "Isten kezében vannak az idők is!" 

Mi az ami kimaradt de fontos lenne?

A bejegyzés trackback címe:

https://benjaminbacso.blog.hu/api/trackback/id/tr948410934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

benjaminbacso

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása