MIK Konferencia tapasztalatok...

A MIK (Magyar Ifjúsági Konferencia) önmagát így határozza meg:

A MIK a magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztetési fóruma. Tagjai közt tudva a legnagyobb hazai és határon túli ifjúsági intézményeket, célja az ország fiataljainak összefogása, érdekeik érvényesítése.

14120035.jpgAz a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak erre a rendezvényre. Az Országházban, a Vadászteremben igen elegáns körülmények között találkoztunk. A felszólalók között ott volt Balogh Zoltán miniszter úr és Novák Katalin államtitkár asszony. A miniszter úr, 3 kulcsterületet emelt ki, amely az ifjúsági stratégia szempontjából rendkívül fontos lesz az elkövetkező időszakban. Az oktatás volt az első terület, amelyen halhattuk a fejlődés, előrelépés, élethosszig tartó tanulás fontosságát. A második terület a fiatalok között jelentkező magas munkanélküliség leküzdése. A harmadik terület, a közösség. "A személyes közösségnek nincs alternatívája" hallottuk. Ezen dolgozunk, mert a valódi, értékes kapcsolatok és közösségeknek tényleg nincs alternatívája.

A személyes beszélgetésekben az egyik küldöttnek feltettem a kérdést: "Mi újság nálatok a magyar fiatalokkal?" A válasz, akár a mi válaszunk is lehetett volna, azt mondta: "Elvándorolnak!". Az ifjúsági munka egyik legnagyobb kihívása lesz a jövőben, olyan közösséget teremteni, amelyhez érdemes ragaszkodni, kötődni, amelyben egy fiatal "otthon" érzi magát! HA ez igaz az országra, igaz az egyházra is! 

img_0568_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://benjaminbacso.blog.hu/api/trackback/id/tr246989617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

benjaminbacso

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása