Rövid interjú Dr László Imrével...

125daa3ddec679a34a1bf4e2246d6862.JPGA konferencián szombat este lesz az előadónk! Ismerd meg egy kicsit jobban! 

1. Az Egyesült Államokból költöztetek Kárpátaljára. Nem volt túl nagy a kontraszt akár a körülményeket, akár a nyelvet illetően? 

Többször nagyobb kontraszt volt Ukrajna, mint mondjuk Amerika - Magyarország után. A nyelv nem annyira - tíz évi orosztanulás után. De az egész életvitel, amit át- meg átsző a korrupció, a reménytelenség - mint a gondolkodás alapja, - és hasonlók. A szegénység, munkanélküliség elképzelhetetlen, de ez már csak "hab a tortán" az  emberi gondolkodás különbségeihez képest. "Dekorációként" még a közlekedési stilus: egy szabály van az utakon, és ez így szól: "Nincs szabály." Az emberek viszont sok helyen sokkal érzőbb szívüek, mint akár Magyarországon, akár Amerikában, ahol legtöbbször a felszínes udvariasság a jellemző.

 2. Mi volt a legnagyobb csoda, amit megéltetek szolgálatotok során?

A legnagyobb csoda egy család volt - mndjuk: Kati és Zoli. Egy trágyadomb szomszédságában volt a kis fabódéjuk, ahol nyolcan éltek, alkoholos férj és mérhetetlen nyomor mellett. Aztán belépett az Úr ... három hónap alatt felépült egy pici, kétszobás ház ... össznépi - mondhatni: internacionalista - baptista - keresztyén - összefogással. És megtért a család nem hivő része, és most nyolcan jönnek a gyülekezetbe úgy, hogy egy kilométeren át karon hozzák a legkisebbet. És ragyog az arcuk ... ez a csoda!

 3. És egy kicsit könnyedebb kérdés: ha egyet kérdezhetnél Istentől, mi lenne az? 

Ha egyet kérdezhetnék Istentől, akkor szeretném megtudni, hogy mit kell tennem néhány családtagom előbbre jutása érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://benjaminbacso.blog.hu/api/trackback/id/tr447185203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

benjaminbacso

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása