10 dolog, amit a feleségek akarnak hallani a férjüktől

Van egy mondat, amit egyre többször hallok, ha a családról beszélgetünk. Így hangzik: "Ha anya boldog, az egész család boldog!" Mit tehet egy férj a feleségéért? Gary Chapman szerint a szeretet egyik fontos kifejezései lehetnek az elismerő szavak. Egyik írásában ezt olvashatjuk:

"Legtöbbünkben jóval több rejtett képesség szunnyad, mint amennyit valaha is megvalósítunk. Gyakran éppen a bátorságunk hiányzik hozzá. Egy szerető társ bátorítása szárnyakat adhat."

Mark Merillnak van erről egy remek cikke! Itt olvasható eredetiben.

old_man_with_thumbs_up-xlarge.jpg

1. „Köszönök mindent, amit a családunkért teszel.” 

Tudom, hogy keményen dolgozol. Még az is lehet, hogy úgy érzed, a te terhed millószor nehezebb, mint amit a feleséged visel. De ő is keményen dolgozik … és egy köszönöm csodákra képes. 

2. „Te egy nagyszerű anya és feleség vagy.” 

Ha igazán szebbé akarod tenni a napját, akkor lépj túl az egyszerű „köszönöm”-ön és dicsérd meg minden jóért, amit tesz. 

3. „Hagyd, hogy ezt megtegyem neked.” 

A feleséged nagyon jól látja, hogy milyen fáradt vagy amikor hazaérkezel a munkából. Valószínűleg ő is. Ajánld fel a segítséged. Kezdjed valami egyszerűvel, mint például a vacsora utáni mosogatással. Vagy ha igazán plusz pontokat akarsz szerezni, csináld meg a mosást vagy valami olyan dolgot, amit normális esetben nem tennél. 

4. „Annyira szeretlek.” 

Felfigyeltél a plusz kifejezésre a „szeretlek” mellett? Amikor azt mondod a feleségednek, hogy szereted, az egy nagyszerű kezdet, de mondd el neki azt is, hogy miért szereted őt, mennyire szereted őt, vagy azt, hogy örökké szeretni fogod őt. Biztos lehetsz benne, hogy teljesen meglágyítja a szívét. 

5. „Gyönyörű vagy.” 

Függetlenül a korától, a méreteitől vagy attól, hogy mióta vagytok házasok, egy nő szereti hallani azt, hogy vonzónak találod. Ne csak mondd, hogy „Milyen jól nézel ki.” Használj mellékneveket, mint például az őrjítő, fantasztikus, izgató! 

6. „Én majd vigyázok a gyerekekre.” 

Ha te egy olyan férj vagy, aki rendszeresen vigyáz a gyerekekre, az egy nagyszerű dolog. De ha nem, gondold végig a következőt: Amikor felajánlod a gyerekvigyázást, a feleséged újra tudja tölteni a tartalékait. Egy feleség, aki fel van töltődve, sokkal türelmesebb, kedvesebb és sokkal jobb szerető is. 

7. „Menjünk el valahova ma este.” 

Vedd a kezedbe a kezdeményezést. A feleséged számára ez azt fogja mutatni, hogy élvezed a vele töltött időt. 

8. „Sajnálom, hogy ilyen kemény/szörnyű napod volt.” 

Ezek a szavak azt fogják sugallni, hogy folyamatosan figyelemmel kíséred az állapotát és a gondjait. 

9. „Ha most kellene döntenem, akkor újra feleségül vennélek.” 

Egyetlen egy mondatban elmondhatod a feleségednek, hogy mennyire nagyra értékeled a közös életeteket és mennyire el vagy kötelezve iránta. 

10. „Hogyan lehetnék neked jobb férjed?” 

Ezeket a szavakat hallva a feleséged vagy könnyekben tör ki, vagy olyan boldogság önti el mint egy gyermeket az édességboltban, esetleg tökéletesen sokkot kap. Mielőtt felteszed ezt a kérdést, azért légy felkészülve, nehogy rögtön elkezdjél védekezni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://benjaminbacso.blog.hu/api/trackback/id/tr9813629200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

benjaminbacso

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása